XAVI LLOSES "Piano Tronik"




                            Cartell de Marc Gonzalez


Divendres 30 d'octubre (22:30h 5€) el músic Xavi Lloses presentarà alHot Blues un dels seus projectes en solitari "Piano Tronik", amb el seu piano, màquines i joguines.
L'acompanyarà Alex Pallí a les projeccions, per completar la performance.

De formació clàssica, però sempre atent a noves formes d’experimentació en diversos àmbits artístics, el músic i compositor de Sant Feliu de Guíxols, Xavi Lloses, s’endinsa ara en un univers que combina dues de les tendències en què ell se sent més còmode. Ho fa situant un piano majestuós enmig d’un entorn electrònic sever, trobant així un pont nou entre músiques cultes, amb picades d’ullet constants a referents personals com Debussy o Josep Mestres Quadreny i músiques de ball com el tecno, el dubstep o l’electro.
Tota aquesta amalgama pren forma concreta a l’espectacle Pianotronik, una orquestra electrònica, amb samplers, sintetitzadors i gadgets acompanyada d’una aposta visual amb jocs de llums que representen les notes i la projecció dels visuals del videoartista Àlex Pallí, creades especialment per a l’espectacle.

Amb el seu tretzè treball, Xavi Lloses, antipianista, compositor i terrorista sonor, com ell mateix es defineix, consolida una trajectòria personal que combina des de fa temps música i art. Una carrera que ha compaginat amb col·laboracions amb alguns dels artistes més reconeguts de casa nostra com Jaume Sisa, Gerard Quintana, Marina RossellRefreeAlbert PlaNico Roigbikimel, tant com a productor o arranjador com acompanyant als directes.

Ha treballat com a compositor de bandes sonores per a teatre, cinema, dansa i grans espectacles, amb directors com Alex Rigola, Oriol Broggi o Lluis Danes i companyies com Les Filles Follen. Va exercir la direcció musical del Concert per a la Llibertat, el piromusical de la Mercè de 2014 o la Gala de l’Any Espriu a Arenys de Mar, entre molts altres esdeveniments.
Lloses compagina des de fa temps la seva vessant musical amb una altra enfocada a l’art, realitzant exposicions i participant en mostres d’art, d’entre les quals destaca el prestigiós premi Puig Porret 2014 per l’instrument-instal·lació sonora “Nautilus” o la recent exposició “Músiques Perilloses” i els espectaculars concerts per campanar i electrònica " Despertaferro Toccatta".


 Fotos de Joel Burgès Flores.
TRAÇ AL BLUES - Dibuixos de Xavier Gabriel Puiggròs.